Om oss i Club Support

Vi tre kände inte varandra så väl tidigare, men hittade varandra i vår gemensamma nämnare: – Ideellt engagemang i föreningslivet. Vi vet vad de betyder för den enskilde och för civilsamhällets utveckling. Utmaningen, som vi tror många känner i dag, är att orka!

Vi vill tillsammans med föreningarna – göra skillnad – att bedriva verksamhet professionellt och på ett hållbart och enklare sätt.

Vi vill med vår verksamhet skapa framtidstro och glädje att engagera sig ideellt i föreningslivet, som har en viktig roll i livet i form av arbete, fritidsaktiviteter, nöje, utbildning, service och gemenskap. 

Nina Andersson

Om solen hade en dotter på jorden skulle det varit Nina för det strålar verkligen om henne. Ninas drivkraft ligger i att ständigt hitta möjligheter till utveckling och att få människor att växa. Nina har en gedigen idrottsbakgrund med en aktiv karriär i gång, rinkbandy, längdskidor, alpint, freestyle men spenderade mest aktiv tid i fotbollens värld där hon även fick möjlighet att spela liga-fotboll i England ett år. Den senaste sporten hon tävlade i var volleyboll och avslutade karriären med att gå upp i div 1 med KFUM Östersund. Den senaste, alltså inte sista. Nina har i dag siktet inställt på senior SM i Pdl.

Hon är sedan 11 år tillbaka i Jämtland efter några år i Västra Götaland och bor nu i Alsen tillsammans med sambo Micke (idrottsfanatiker som tränar rodel i soffan), sonen Elias (fd hockey- och fotbollsspelare) samt hunden Alexis och katten Morriz.

Även om idrotten legat henne varmast om hjärtat både sportsligt och personligt har hon under hela sin yrkeskarriär engagerar sig i utvecklingsfrågor där hon de senaste åren tematiserat sitt engagemang i att stärka barn och ungas växande både inom och utanför idrotten.

Att ständigt vara med och kunna påverka har gjort att Nina under åren tagit på sig  olika styrelseuppdrag. Nuvarande uppdrag är styrelseledamot i Leader Sjö, skog och fjäll, Nordiska Ungdomsspelen (NUS) samt valberedare i Jämtland Härjedalens Ishockeyförbund och Region Ishockey norr.

Nina har tillsammans med jorden åkt med 56 gånger runt solen och varje dag som hon kan minnas har hennes motto varit att få lära sig något nytt varje dag. Hennes ideella engagemang har även det tagit henne ut i världen med bl.a. idrottsutbyte i Israel och biståndsfrågor i Zambia.
Har inte livet själv lärt henne något har hon själv utbildat sig inom marknadsföring, kommunikation, projektledning, ledarskap, styrelseutveckling, kvalitets- och affärsutveckling, föreningsstyrning och förändringsledning. Just nu går hon Mental Coachutbildning för Stig Wiklund.

Den yrkesmässiga karriären har mestadels bestått i projekt i alla möjliga former där Matlandshuvudstaden Östersund 2011 sticker ut som det roligaste. Annars har TV4, turistchef i Bräcke, Leader, Jämtland Härjedalen Turism och Travskolan Wången bidragit till utmaningar och kompetens.  
I dag är hon medlemstrateg hos skogsägarföreningen Norra Skog där fokus ligger på att utveckla föreningens medlemsnytta, styrelsearbete och diverse utvecklingsprojekt.

Maria Wilén

Rörelse och energi är vad som tar 50-åriga Maria Wilén framåt. 600 mil på cykel genom Canada säger en hel del om den utforskande Maria Wilén för är det något man kan svara säker på att runt om Maria händer det saker.
Med sin bakgrund som ekonom är hon i dag en fullfjädrad entreprenör som startat upp framgångsrika företag som Compeer och Arrowhead där man gått från traditionell kundtjänst över disk till att vara ledande inom IT-tjänster och underlättat ekonomihanteringen för tusentals företag och organisationer i Sverige.
I dag är hon delägare och grundare till Attest.nu i Sverige AB där hon just fullskaligt förädlat området: Digitalisering inom Ekonomi/iT.

Men det är inte bara siffror, ettor och nollor, som florerar i hennes värld.
Maria Wilén är en sann relationsmänniska med en coachande ledarstil. Sin utbildning inom mental utbildning och mentorskap fick hon bland annat användning för under sina år i Houston, Texas USA där hon arbetade i en organisation för socialt utsatta inom en kyrka.
Som sagt, människan i stort och smått. Maria är frikyrkligt uppfostrad och troende där hjärtat är centralt i många av Marias genomtänkta beslut.

Ett hjärta som bultar för barn och ungdomars hälsa, rörelse, idrottande och välmående.
Ett hjärta som slår för välmående företag och föreningar i Östersund/Åre och Jämtland.

Föreningslivet är därför också centralt i Marias livsbalans. Med två idrottande barn med fotboll, hockey, badminton, tennis, paddel, golf och dessutom en man som idrottat hela sitt liv och kan sport som ingen annan kan han uppfattas som en ren uppslagsbok. 

I dag engagerar hon sig ideellt som ekonomiansvarig Östersunds IK och har, så klart, digitaliserat klubben inom ekonomi och IT. Maria sitter i valberedningen för Friskis & Svettis. Nu finns hon även med som ledamot i Svenska Hockeyförbundets styrelse.

Sa vi rörelse?
Om inte alla engagemang tar Maria framåt så heter rörelsen Nelly och är en brun labrador som ser till att återhämtningen sker i balans mellan djur och natur.

Patrik Jemteborn

47 år ung är Östersundspojken, uppvuxen i myllan i Östra Odensala, Patrik ett levande exempel på att tillgänglighet, engagemang och delaktighet inte bara får oss att må bättre, det skapar också en högre livskvalité.

Patrik Jemteborn är mannen som fick hela Jämtland att mobilisera för att ta hand om en värld som kom på besök och han skapade förutsättningar för att Hela Sveriges Skidskytte- VM överträffade alla förväntningar och blev guld värt för alla!

Han är projektledare, chef, föreläsare, inspiratör, moderator, konferencier, musiker, producent och jämtlänning som är ofta anlitad av företag, organisationer, evenemang som vill få många olika viljor att sammanstråla till en gemensam vision.

En av Patriks främsta styrkor är att han är öppen och bjussar på tips och inspiration om hur du skapar större betydelse och sammanhang för din roll där du verkar och det med en stor portion humor och berättelser ur verkligheten som passar till lyssning oavsett ålder eller härkomst.

År 2006 jobbade Patrik Jemteborn som morgonvärd i P4 Jämtland och fick frågan om att vara med och skapa skidskytte-VM 2008 i hemstaden Östersund. Han tänkte att den möjligheten kommer jag aldrig få igen och tillbaka till Sveriges Radio kan man alltid komma.
Det var starten på ett äventyr som skulle ge honom unika kunskaper om spelet bakom att vinna hem stora idrottsevenemang, genomföra utan kunskaper, positionering både internationellt och nationellt men så klart också den stora glädjen av att få genomföra ett stort projekt tillsammans med andra.

Patrik är i dag ledamot i Hockeyettan och har varit ordförande i Östersunds Ishockeyklubb samt är representant i RF´s internationella rådet. Patriks spännvidd över hur det lokalt ideella till internationellt professionella ska kroka arm med samarbetspartners ni aldrig kunnat fundera på och hur vrider du om det mentala låset i hjärnan och låter omgivningen och historien ta er framåt finns där. Hans nya roll i yrkeslivet är Evenemangsanvarig VM 2025 Längdskidor, Trondheim.

Det ska vara roligt om ni investera i varandra och tar sig an tiden för att den rörelse ni ska skapa får gro och vårdas. Det enda som behövs är lite motivation och inspiration, vilket man garanterat får när man träffar Patrik. Det – och mycket skratt!

Till det ska läggas att han också skapar musik, har 6 After Ski säsonger i ett coverband i Åre bakom sig.

Martin Johansson

Martin är uppväxt i den jämtländska skärgården på Frösön men kommer ursprungligen ifrån Bispgården.
Tidigt kom fotbollen in i Martins liv och det där därifrån som Sverige känner honom, som motor i att sätta Jämtland på den internationella fotbollskartan.
Martin har vid sidan om sin aktiva karriär och sedermera ledarroll inom fotbollen läst ekonomi som i de unga åren kombinerades inom RIÖ-fotboll.
Han har näst flest spelade matcher genom tiderna i för Östersunds Fotbollsklubb (2001-2012) och var mellan 2009-2012 en naturlig lagkapten och talesperson för föreningen.
Sin internationella erfarenhet startade med några korta utflykter till England 2002, för att spela fotboll för Horsham FC samt till USA för Universitetsstudier hösten 2006 förknippat med stipendium för fotboll. Viktiga erfarenheter som han fått använda många gånger i sin karriär vid sidan om fotbollsplanen.

Förutom sina precisa passningar som mittfältsmotor är det just i detaljerna där Martin har en av sina styrkor. Han har utbildat sig till ekonom via Mittuniversitetet och Nova Southeastern University, Fort Lauderdale. Han har jobbat på redovisningsbyrå, Sportresebyrå samt Östersunds Fotbollsklubb med primärt ekonomi och är arkitekten bakom ÖFKs kulturella och integrerande projekt vilket är basanledningen till att ÖFK vunnit jämtarnas röd-svarta hjärta.
Med ett CV som skulle kunna gälla som avtackning för en livsgärning för en internationell CEO är Martin med sina 39 år inte ens halvvägs. Han ger sig aldrig!

Martins drivkraft är att alla ungdomar och barn skall få chansen att växa upp med ett välmående föreningsliv runt knuten och att sportande skall vara tillgängligt för alla oavsett plånbok, härkomst, kön, religion, sexuell läggning eller politisk åsikt.

Martin var som knatte och som de flesta av oss inte den största talangen men med idogt arbete, bra ledare och en fantastisk stöttning från sin familj ska han känns sig stolt över vad han fått uppleva och bidragit till Östersund och Jämtland. Från barnidrottande till högsta toppen i internationellt tävlingssammanhang.

Med sitt engagemang i Club Support vill Martin att dörren ska öppnas för så många fler.
En förutsättning för att barn och ungdomar dock skall få den chansen, är att föreningar kan leva och kan ”connecta” med varandra. Martin är en naturlig lagkapten som vet att alla delar i ett lag, team eller samverkansprojekt måsta samarbeta för att nå det gemensamma målet.

Martin jobbar idag också som driven projektledare inom Jämtland Härjedalen Turism.